Verpleegtechnische zorgen

Steeds vaker worden ziekenhuisopnames korter waardoor de zorgen aan huis steeds technischer worden.
Binnen de praktijk is er voldoende expertise om zeer specifieke zorgen zoals infuustherapie aan huis of in het kabinet toe te dienen.
Ook negatieve druktherapie kunnen we bij u opstarten.

Heel wat verpleegkundige zorgen kunnen in onze verpleegpost in Koksijde
worden uitgevoerd. Bent u minder mobiel? Dan komen we bij u thuis in de regio:
De Panne – Koksijde – Oostduinkerke – Wulpen – Veurne.

Wondzorg aan huis of in het kabinet

Bij chronische wondzorgen worden we heel vaak bijgestaan door de wondzorgkliniek in Veurne. Bovendien hebben we een samenwerking met podoloog Thomas Grillet. Thomas heeft vaste zitdagen in onze verpleegpost. Kan u zich niet verplaatsen dan komt hij graag bij u thuis.

Infuustherapie aan huis of in de verpleegpost

Om de druk in het ziekenhuis wat te ontlasten hebben wij met verschillende ziekenhuizen in de regio samenwerkingsovereenkomsten om infuustherapie thuis te kunnen uitvoeren. Op deze manier kan men thuis veilig antibioticatherapie krijgen.  Steriliteit staat bij ons centraal. We hebben een ruime ervaring met poortkatheter en PICC katheters. Infuustherapie in onze verpleegpost in Koksijde, kan enkel op afspraak. Dit kan zowel antibioticatherapie zijn als Aclasta® bij osteoporose.

Sondevoeding aan huis

Indien zelfstandig eten niet meer lukt, dan kunt u op ons rekenen voor de opstart van sondevoeding. Samen met het ziekenhuis en de firma’s Remedus of Sorgente zorgen wij voor het nodige materiaal en een zorgvuldige opvolging.

Inspuitingen aan huis of in het kabinet

Hebt u een prikje nodig? SC: dit is een spuitje in de buik, meest gekende is de bloedverdunner na een operatie vb ClexaneIM: dit is een spuitje in de bil, voornamelijk ontstekingsremmers, vitaminesIM in de arm: dit gaat vaak om een VACCIN, vb griepvaccin. Als verpleegkundige mogen wij dit enkel toedienen als uw huisarts hiervoor de toestemming geeft, vraag het even na.

Stomazorg aan huis

Als referentieverpleegkundige in stomazorg hebben we de nodige ervaring in huis om, wie dit wenst, volledig te begeleiden naar 100% zelfstandigheid. Wij zijn van mening dat een stoma uw vrijheid niet mag beperken. Onze ervaring leert ons dat jongere mensen vaak zelf de zorg willen kunnen uitvoeren. Deze groep mensen staan wij bij met raad en daad zodat onze hulp op termijn niet meer nodig zal zijn. De oudere patiënten blijven op ons beroep doen zolang de stoma bestaat. Dan komen wij dagelijks langs om het stomazakje te wisselen of de plaat te vervangen.

Medicatiebeheer aan huis

Wij kunnen voor u wekelijks een medicatiebox zetten in de verpleegpost of bij u thuis en toezien op de correcte inname van de medicatie. Bij dementie wordt standaard gekozen voor de verpleegpost om ongevallen te vermijden.